Wij maken lezen leuk!
Home » Avontuur en spanning » De schat van de boekaniers

De schat van de boekaniers

Titel: De schat van de boekaniers
Auteur: Patrick Lagrou
Pagina’s: 188
ISBN: 9044809016

‘De neus van het vaartuig boorde zich in het zand en een tel later sprongen zes gewapende mannen aan land. Ze liepen naar het wrak om het van dichterbij te bekijken. Minuten verstreken. Weerhoopte Marijn dat ze het op zouden geven. Maar twee mannen trokken de rubberboot een heel eind het water uit. Ze hadden blijkbaar hun lesje geleerd. Ze zouden zich geen tweede keer latenbedotten. Een van hen ging op het bootje zitten en hield van daaruit de hele baai in het oog. Toen splitste het groepje zich. Twee mannen gingen de andere kant op. De drie overige kwamen hunrichting uit. Als ze zo langs het strand bleven doorlopen, zouden ze binnen de tien minuten ter hoogte van het kamp komen. Gelukkig was de tent vanaf het strand niet zichtbaar. Maar wat als ze ook het struikgewas gingen uitkammen? Tergend traag kwamen de drie dichterbij. In paniek vroeg Marijn zich af wat er zou gebeuren als ze zouden worden ontdekt.‘

Je beleeft het  spannend verhaal vanuit de hoofdpersoon, Marijn Janssen. Vanuit zijn persoon lees je over de avonturen die hij met zijn vriendin Talitha en dolfijn Derby beleeft. Marijn en zijn vriendin Talitha mogen een rol spelen bij een archeologisch onderzoek naar de 'Golden Gore', een piratenschip, dat in 1670 in de Caribische zee verging.

De uitgebreide beschrijvingen over onderwaterarcheologie en verhalen over boekaniers nemen niet weg dat de auteur zijn lezers weet te boeien met een spannend verhaal dat heel gemakkelijk en vlot leest. De zinnen zijn vrij kort en direct. Moeilijke termen worden toegelicht of zijn terug te vinden in de illustraties in het boek. Wat ook heel erg origineel is, is dat er in het boek een illustratie staat van een kaart met bij de piraterij horende attributen op de schutbladen.

Auteur Patrick Lagrou was vroeger diepzeeduiker en reisde de hele wereld af om natuurreportages te maken. Voor zijn werk kwam hij ook op de Bahama’s. Waarschijnlijk komt het daardoor dat alles wat hij in het boek beschrijft zo echt lijkt. Als je van spanning en avontuur houdt, zijn de boeken van deze schrijver echt iets voor jou.

Klik hier voor een samenvatting.

Door: Edwin Kerkhof

Maak een Gratis Website met JouwWeb