Wij maken lezen leuk!
Home » Pesten » Loservirus

Loservirus

Titel: Loservirus
Auteur: Bobje Goudsmit
Pagina’s: 154
ISBN: 9789034544971

Pas bij de brug van de Sassenpoort slaagde Margje erin om Florian in te halen. Terwijl hij met trillende handen in zijn broekzak naar zijn fietssleuteltje zocht, greep ze hem bij zijn shirt beet en zei hijgend, een tikkeltje verontwaardigd: ‘Had je nou niet even kunnen wachten? We zijn samen uit, hoor. Wat is er met je aan de hand? Waarom vlucht je weg?’

Als Florian naar een arme buurt verhuist, wordt hij door de kakkers van het Vergiliuslyceum met de nek aangekeken. Maar een nieuw meisje, Margje, voelt zich juist tot hem aangetrokken. Florian komt los en kan het verdriet om zijn overleden vader steeds beter verwerken.

Bobje Goudsmit heeft met ‘Loservirus’ een heel ontroerend boek geschreven. Je beleeft mee hoe Florian een groei doormaakt. Eerst wil hij niets weten van Margje, maar naarmate hij haar beter leert kennen, krijgt hij toch gevoelens voor haar. Het vertelperspectief ligt niet alleen bij Florian, maar afwisselend bij één van de andere karakters. Die verandering kan wel even lastig zijn, maar als je een doorzetter bent, is dit geen probleem. Het verhaal is bijna helemaal chronologisch van opbouw. In een aantal terugblikken, die schuin worden neergezet, wordt telkens iets meer bekend over de omstandigheden waaronder Florians vader overleden is. De terugblikken zorgen voor een goede spanningsopbouw.

Klik hier voor een samenvatting van het boek.

Door: Edwin Kerkhof

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb