Wij maken lezen leuk!
Home » Dood » Vier verschrikkelijke woorden

Vier verschrikkelijke woorden

Titel: Vier verschrikkelijke woorden
Auteur: Mario Gommeren
Pagina’s: 101
ISBN: 9085681219
Uitgeverij: Lanno

Vier verschrikkelijke woorden is het vervolg op De engel die niet kon vliegen, maar heel goed apart van elkaar te lezen. In dit boek gaat de lijmsnuivende Rafael op zoek naar zijn dode broertje. Met een gestolen creditcard gaat hij samen met zijn vriend Gabriël met het vliegtuig Rome. Rafael is ervan overtuigd dat de nieuwe paus zijn dode broertje is en hij wil hem graag nog een keer zien. Hij gaat op zoek naar de paus en Gabriel wil eindelijk weleens een keer 'neuken', hij is namelijk al bijna zestien.

Dit boek staat vol met straattaal en humor speelt een grote rol in dit verhaal. Maar toch zitten er serieuze onderdelen in het verhaal. Je voelt niet alleen hoe moeilijk Rafael het heeft met de dood van zijn broertje, maar ook aids, pijn en ziekte komen aanbod.

´Wat is een geslachtsziekte?´
´Iets heel ergs. Je gaat er onherroepelijk aan dood. Eerst krijg je rode vlekken op je benen en dan een ernstige longontsteking met verschrikkelijke hoestbuien en veel snot. Daarna vallen al je haren uit. Je wordt blind en doof tegelijkertijd en uiteindelijk crepeer je van de pijn in alle ledematen. Soms vallen die er zelfs af. En dan ga je dood.´

Het boek lees je zo uit, maar wel een kleine waarschuwing vooraf: dit boek is niet geschikt voor je wanneer je gelovig bent.

Door: Angélique van Hulst

Maak een Gratis Website met JouwWeb