Wij maken lezen leuk!
Home » Fantasy » Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Titel: Harry Potter en de Steen der Wijzen
Oorspronkelijke titel: Harry Potter and the Philosopher’s Stone
Auteur: J.K. Rowling
ISBN:
9789076174082

Uitgeverij: De Harmonie

Het verhaal begint op die duffe grijze dinsdag…..

Harry Potter is een ongelukkige jongen die bij zijn oom en tante in de bezemkast woont. Op zijn elfde verjaardag ontvangt hij op een spannende magische manier een brief. Zijn hele leven en wereld verandert door die brief. Hij wordt uit de handen van zijn tante en oom gered door een gigantisch reus en gaat per trein vanaf perron 9 ¾ naar Zweigenstein een school voor tovenaars.

Harry maakt kennis met draken, met de sorteerhoed, zwerkbal, een reuze hond met 3 koppen, de Wegisweg, de Spiegel van Neregeb, de onzichtbaarheidsmantel en nog veel meer onverklaarbare, vreemde magische dingen. Hij moet het opnemen tegen Hij-die-niet-genoemd-mag-worden. Van een angstige ongelukkige stille jongen verandert Harry in dapper, eerlijk en trouwe tovenaar.

Een fantastisch boek dat je meeneemt in een andere wereld. Je wordt er echt door betoverd! Voordat je het weet heb je het boek in een zucht uitgelezen en besef je het je helemaal: “Er is een andere wereld boven die van ons, die alleen zichtbaar is voor wie weet van heeft.’’

Klik hier voor een samenvatting

Van dit fantastische boek is ook een toverachtige film gemaakt

Door: Angélique van Hulst

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb