Wij maken lezen leuk!
Home » Problemen » Echte mannen eten geen kaas

Echte mannen eten geen kaas

Titel: Echte mannen eten geen kaas
Auteur: Maria Mosterd
Pagina’s: 186
ISBN: 9055159042

Jeetje, waar moet ik beginnen? Ik zal mezelf eerst eens voorstellen. Ik ben Maria en ik ben bijna achttien jaar. Ik ben nu voor zes maanden in India om weer een normaal leven te krijgen, een dagritme enzo.’

Zo begint Maria Mosterd met haar indrukwekkende verhaal. Maria is in de handen gevallen van een loverboy genaamd Manou. Doordat Maria steeds ruzie heeft thuis, gaat ze steeds leuke dingen doen met Manou en vertrouwt hem volledig. Na een tijdje komt Maria erachter dat Manou eigenlijk helemaal niet te vertrouwen is. Manou dwingt Maria tot verschrikkelijke dingen. Hoe gaat Maria hier uit ooit komen?

Maria beschrijft op een harde manier wat haar is overkomen. Daarnaast is het boek ook heel erg confronterend. Het boek is werkelijk bloedstollend en doet je vaak walgen van afgrijzen. Het is verschrikkelijk om te moeten lezen hoe een puur meisje van maar twaalf jaar dat heeft moeten meemaken. ‘Echte mannen eten geen kaas’ is een schokkend en aangrijpend verhaal. Maria Mosterd schrijft openhartig en oprecht, zonder de dingen mooier te maken dan ze zijn. Een kijkje in deze bikkelharde wereld doet de rillingen over je rug lopen.

Klik hier voor een samenvatting.

Door: Edwin Kerkhof